Bli aktiv i Constantia

Är du intresserad av att segla med Constantia och delta i arbetet med att hålla skutan i fin form? Bli Constantian!  

Constantianer är Constantias och Stiftelsen Solnaskutans medlemmar som valt att arbeta praktiskt engagerat och ideellt med Constantia. I stort sett allt arbete med Constantia utförs av våra egna medlemmar, det gäller både praktiskt och administrativt arbete. Constantianer är medlem i Solnaskutan och anmält sig som Constantian ( se nedan för anmälan, så får du extra information). Constantianer är vi som deltar på arbetshelger, arbetar som besättning eller har andra uppdrag inom Stiftelsen Solnaskutan. 

Som Constantian kan du engagera dig på många sätt - ditt bidrag och det du kan göra för oss ä värdefullt! Som Constantian kan du:

  • Följa med på våra interna rabatterade seglingar.

  • Bli besättningsman och leda seglatser.

  • Gå på våra utbildningar och lära dig om segling, segelfartyg och träffa andra skutseglare.

  • Hjälpa till med att snickra och dona på skutan under våra arbetshelger.

  • Ta på dig ett projektledarskap och leda utvecklingsprojekt.

Du kan bli Constantian genom att delta på en arbetshelg, ta ett jobb som besättning, segla med någon av Constantias seglingar eller genom att ta på dig ett uppdrag inom Stiftelsen Solnaskutan.

Du som redan är Constantian men inte registrerat dig än kan göra det på länken nedan. Om du inte är Constantian än kom på en arbetshelg eller hör av dig till info@constantia.se och berätta vad du skulle vilja bidra med så hittar vi ett uppdrag till dig!

Registrera dig som Constantian här

Engagera dig och segla gratis

Kom och hjälp till på våra arbetshelger och tjäna in gratis seglingsdagar.

Var med på 3 hela arbetsdagar (10.00-15.00) och få en gratis 1 seglingsdag. Kom på fler arbetsdagar och samla ihop till en hel långsegling. Läs mer om arbetshelgerna klicka här. 

Om du tar på dig ett projektledaransvar får du 3 gratis seglingsdagar. Ett utvecklingsprojekt kan till exempel vara att måla om taket i salongen, hitta en ny lösning för hur vi skotar om topsegel, göra en reklamfilm eller ta fina bilder till hemsidan. Hör av dig till info@constantia.se om du har en idé som du vill genomföra. Vi hör av oss och diskuterar förutsättningarna.

Har du kunskap om sjösäkerhetsregler, ekonomi, juridi, styrning och ledning, IT, Web eller annan liknande kompetens kan du kandidera till styrelsen eller arbetsutskottet och få  seglingsdagar efter omfattning av ansvar. Hör av dig till ordförande eller någon annan i styrelsen om du är intresserad. 

Få information om seglingar, arbetshelger och aktiviter - bli Constantian!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Underrättelse för Constantianer (UFC). UFC är det lättaste sättet att få koll på vad som händer och hur du kan engagera dig.

Gå med i facebookgruppen. På facebookgruppen lägger vi upp information kommande event och information om arbetshelger. Här kan du även följa livet ombord genom uppdateringar från seglingar, arbetshelger och andra aktiviteter.

Vi i stiftelsen ser ljust på framtiden. Alla kan bidra efter sin förmåga. Alla bidrag är värdefulla allt från att stötta ekonomiskt till att gräva ner sig i något som måste fixas ombord. Vi hoppas att du vill vara med och njuta av att vara med ombord och segla. Bli med Constantian du också!

Utbildningsseglingar och seglingar för Constantianer

För den som vill prova på att segla en skuta med gamla anor ordnar vi varje år olika typer av utbildningsseglingar och även interna seglingar för Constantianer. Det brukar ofta bli en helgsegling i maj, en kvällssegling i juni, en eller flera dagseglingar under sommaren, möjligheter till en längre sommarsegling, en helgsegling på hösten och ibland blir årets sista segling Froststöten.

Kontakt

Alla frågor stora som små kan mailas till info@constantia.se eller ring till oss på 070-876 44 44.

Stiftelsen Solnaskutan
Huvudsta Strand 8
171 73 Solna
E-post info@constantia.se

Facebooktwittergoogle_plusmail