Bli medlem

Är du intresserad av att segla eller delta i underhållet av Constantia?

Bli Medlem!

Stiftelsen Solnaskutans medlemmar kallas constantianer. Alla som vill delta på seglatser, i underhåll, bidra ekonomisk eller hjälpa till mede andra uppgifter kan bli medlemmar För att bli medlem registrerar man sig på Constantia.se. Constantianer agerar i enlighet med Stiftelsens värdegrund.

Medlemsförmåner

Stiftelsen Solnaskutans sätt att möjliggöra för barn och unga att delta på seglingar  är att erbjuda möjligheten att tjäna in rabatt och att utbilda sig till besättning.

Medlemsrabatt

Constantianer kan tjäna ihop seglingsrabatt genom att delta på arbetshelger eller ta på sig underhållsansvar. Förutom de specifika uppdragens förmåner (de anges under varje ansvar/uppdrag) får Constantianer en gratis seglingsdag per tre arbetsdagar som den deltar på.

En Constantian som har flera uppdrag och som följd tillgodogjort sig fler gratis långseglingsdagar än vad den själv vill använda kan använda sin rabatt till att subventionera till exempel en kompis, partner eller familjemedlems långsegling.

Besättningsutbildning

Medlemmar som bedömts lämpliga har möjlighet att gratis få utbilda sig till besättning.

Jungman. Stiftelsen Solnaskutan erbjuder möjlighet att utbilda sig till jungman och står för kostnaden för Basic Safety utbildning på ca 15 000 kr.

 

Om medlemskapet

Vi har en åldersgräns på 14 år. Men medlemmar är välkomna att ta med barn på seglingar och arbetshelger.

Som medlem godkänner du att Stiftelsen Solnaskutan sparar dina personuppgifter i Stiftelsen Solnaskutans medlemsdatabas. Syftet med medlemsdatabasen är att möjliggöra kommunikation med medlemmar. När du blivit medlem kommer du att få medlemsbrevet Underrättelse för Constantianer.

Medlemskapet löper ett år från det att du registrerar dig. Du kan när som helst välja att avsluta ditt medlemskap. Det gör du på din inloggssida.

 

Engagera dig och segla gratis

Kom och hjälp till på våra arbetshelger och tjäna in gratis seglingsdagar.

Var med på 3 hela arbetsdagar (10.00-15.00) och få en gratis 1 seglingsdag. Kom på fler arbetsdagar och samla ihop till en hel långsegling. Läs mer om arbetshelgerna klicka här. 

Om du tar på dig ett projektledaransvar får du 3 gratis seglingsdagar. Ett utvecklingsprojekt kan till exempel vara att måla om taket i salongen, hitta en ny lösning för hur vi skotar om topsegel, göra en reklamfilm eller ta fina bilder till hemsidan. Hör av dig till info@constantia.se om du har en idé som du vill genomföra. Vi hör av oss och diskuterar förutsättningarna.

Har du kunskap om sjösäkerhetsregler, ekonomi, juridi, styrning och ledning, IT, Web eller annan liknande kompetens kan du kandidera till styrelsen eller arbetsutskottet och få  seglingsdagar efter omfattning av ansvar. Hör av dig till ordförande eller någon annan i styrelsen om du är intresserad. 

Få information om seglingar, arbetshelger och aktiviter - bli Constantian!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Underrättelse för Constantianer (UFC). UFC är det lättaste sättet att få koll på vad som händer och hur du kan engagera dig.

Gå med i facebookgruppen. På facebookgruppen lägger vi upp information kommande event och information om arbetshelger. Här kan du även följa livet ombord genom uppdateringar från seglingar, arbetshelger och andra aktiviteter.

Vi i stiftelsen ser ljust på framtiden. Alla kan bidra efter sin förmåga. Alla bidrag är värdefulla allt från att stötta ekonomiskt till att gräva ner sig i något som måste fixas ombord. Vi hoppas att du vill vara med och njuta av att vara med ombord och segla. Bli med Constantian du också!

Utbildningsseglingar och seglingar för Constantianer

För den som vill prova på att segla en skuta med gamla anor ordnar vi varje år olika typer av utbildningsseglingar och även interna seglingar för Constantianer. Det brukar ofta bli en helgsegling i maj, en kvällssegling i juni, en eller flera dagseglingar under sommaren, möjligheter till en längre sommarsegling, en helgsegling på hösten och ibland blir årets sista segling Froststöten.

Kontakt

Alla frågor stora som små kan mailas till info@constantia.se eller ring till oss på 070-876 44 44.

Stiftelsen Solnaskutan
Huvudsta Strand 8
171 73 Solna
E-post info@constantia.se

Facebooktwittergoogle_plusmail