Följ med på 2017 års långsegling!

Constantias långseglingar

Constantias långseglingar är öppna för alla. Följ med om du har en längtan till hav och skepp och vill unna dig upplevelsen att segla ombord i ett traditionellt segelfartyg.

Att segla tillsammans är ett fantastiskt sätt att lära känna människor som man aldrig skulle träffat annars, ibland blir man vänner för livet. Något av det bästa med våra långseglingar är att det brukar vara en så spännande blandning av olika slags människor ombord, unga och gamla, med alla möjliga olika bakgrunder.

Du behöver inte ha tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta. Du deltar efter lust och förmåga i segelsättning, navigering, styrning och allt annat som hör skutlivet till.

Constantias långseglingsprogram 2017

Etapp 1 – Ostkustens skärgårdar, 7 dygn

Vi seglar genom Sveriges kanske vackraste kustavsnitt, Blå Kusten, vidare genom Kalmarsund, runt Utklippan till någon av städerna i den fina Blekingeskärgården vid Hanöbuktens norra strand.

Samling på Huvudsta Strand torsdag 15 juni kl. 12.00

Ankomst Karlskrona torsdag 22 juni kl. 12.00.

Pris: Vuxen 4.800:-, ungdom 6-25 år 2.400:-

Etapp 2  – Sydkusten-Öresund-Halmstad, 6 dygn

På denna etapp får vi se några av Österlens idylliska samhällen med rika sjöfartstraditioner och uppleva det landskap där Orm och Toke seglade för mer än tusen år sedan. Falsterbokanalen, Öresund med sin täta sjöfart, Kullen, Hallands Väderö och Laholmsbuktens svepande linje.

Avgång från Karlskrona lördag 24 juni kl. 12.00.

Ankomst Halmstad fredag 30 juni kl. 12.00.

Pris: Vuxen 4.200:-, ungdom 6-25 år 2.100:-

Etapp 3 – Tall Ships Race 1, 12 dygn

Denna etapp bemannas med elever 15-25 år. Den är en internationell segelfartygstävling där vi brukar få en bra placering i vår klass (B) tillsammans med scoutketchen Jens Krogh från Ålborg, holländska stålskonerten deGallant, skärhamnsskonerten Atene och många andra vackra skepp.

Påmönstring av elever och besättning i Halmstad söndag 2 juli kl. 12.00.

Avmönstring i Kotka i Finska Viken fredag 14 juli kl. 12.00

Pris: Vuxen 10.800:-,  ungdom 15-25 år 5.400:- *)

Etapp 4  – TSR – Cruise in Company, 6 dygn

Tall Ships Race fortsätter här genom den finska skärgården i form av en vänskapssegling, där ungdomarna kan byta skuta för en dag eller två och vi tar natthamn varje kväll tillsammans med olika grupper av fartyg. ”Tänk den kvällen när vi ankrat långsides med tyska skonertskeppet Thor Heyerdahl i Högsåra by i Åboland. Det åskade när vi skulle gå på fiket och vi stod 150 blöta sailors  i en lokal för 25.  En obeskrivligt härlig stämning.”

Påmönstring i Kotka söndag 16 juli kl. 10.00

Avmönstring i Åbo lördag 22 juli kl. 10.00

Pris: Vuxen 5.400:-, ungdom 15-25 år 2.700:- *)­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________________________________

*) Ang. möjlighet till subventionerat ungdomspris kontakta Tilda Segerberg på: tildasegerberg@gmail.com

Etapp 5 – Transportsträcka Åbo-Blidö, 2 dygn

Etapp 6  – Familjevecka i Stockholms skärgård, 5 dygn

Årets långresa avslutas i vår vackra skärgård, där vi seglar några timmar på dagen och tar natthamn tidigt för bad och härligt skärgårdsliv för barn och vuxna på solvarma klipphällar och badstränder.

Samling i Stämmarsund tisdag 25 juli kl. 12.00

Ankomst Beckholmen söndag 30 juli f.m.

Pris: Vuxna 4.500:-, ungdomar 12-25 år 2.250:-, barn 2-12 år 1.125:-, spädbarn gratis.

Anmälan

Alla priser inkluderar mat och kojplats. Vi delar på allt jobb ombord. Du deltar i framförandet av skeppet, segling, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet. Det händer alltid något roligt i ett segelfartyg.

I god tid före avresan skickar vi ut lite förhållningsregler om vad en ska tänka på, hur du hittar skutan och annat som kan vara bra att känna till. För dej som ska delta i Tall Ships Race gäller krav på intyg om syn, färgseende och hörsel. OBS! Anmälan sker på nedanstående formulär.

Betalning

Vid anmälan (som görs med formuläret nedan) ska en tredjedel (1/3) av priset betalas som anmälningsavgift. När anmälningsavgiften är betald får du en bekräftelse på att du är anmäld.

Inbetalning sker till Solnaskutan, plusgirokonto 119 34 27 – 0.

Hela summan ska vara oss tillhanda 30 dagar före avsegling. Vid avbokningar 14 dagar innan seglatsens början återfås endast två tredjedelar av priset.

Obs. Vi tar inte emot kontant betalning.

(English version at bottom of the page ”About Constantia”)

Anmälan till sommarens långsegling
 •   Etapp 1
    Etapp 2
    Etapp 3
    Etapp 4
    Etapp 5
    Etapp 6
Facebooktwittergoogle_plusmail