Hyr Constantia till ditt Privata sällskap

En upplevelse tillsammans 

Ta med dig släkten, kompisarna eller din förening och segla skuta.

Vad ingår?

I priset ingår fartyg och säkerhetsbesättning. Mat står ni för om vi inte kommer överens om annat. 

Säkerhets- besättning

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar er under seglatsen.

Njut av skärgården på skutan tillsammans

Vi tar emot sällskap och föreningar med gäster i alla åldrar seglingar i Stockholms fantastiska skärgård eller Mälarens glittrande vatten. 

Vi utgår från vår hemmahamn i Huvudsta eller annat alternativ som vi kommer överens om, tillexempel från någon brygga på Ingarö eller Värmdö.  Då hinner ni utan vidare ut i den vackra ytterskärgården och tillbaka på en helg. Det går även att boka kortare turer/hel- och halvdagsseglingar. 

Segla en dag, en kväll, en helg eller flera dagar.

Tillsammans styr vi, navigerar och sätter segel, allt efter era önskemål. Lär dig mer om skutor och segling, kulturhistoria, båtar vi möter - låt oss lära av varandra!.

Efter en dags seglats blir det trivsamt med middag på däck med fotogenlampor som belysning medan skymningen sänker sig och stjärnorna tänds. Eller varför inte bastubad på Nämndö?  Constantia är ett litet behändligt skepp, och våra skeppare kan sin sak. Så vi förtöjer gärna längs en klippa i en ostörd vik om du vill.

Priser

Heldag - 15 000 kr

Två dagar, en natt - 29 000 kr

Tre dagar, två nätter - 45 000 kr

Därefter - 18 000 kr per ytterligare dygn.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

Ni som bokat seglingen ordnar oftast själv maten*. Vissa lagar mat ombord, andra utnyttjar catering eller planerar in grillning. Om ni önskar kock eller hjälp med att ordna maten, så skriv det i beställningen. Vi hjälper er gärna! *Tänk på att maten ska räcka till säkerhetsbesättningen.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Förslag på packlista och måltidsförslag till skolseglingar

- Packningslista

-Matplanering och måltidsförslag

Facebooktwittergoogle_plusmail