Privata sällskap

Gör något annorlunda. Ta med dig släkten, kompisarna eller din förening och segla skuta.

Varför inte samla ihop ditt kompisgäng – med barn och partners – för en helgsegling i Stockholms fantastiska skärgård? Ofta kan vi utgå från någon brygga på Ingarö eller Värmdö, och då hinner man utan vidare ut i den vackra ytterskärgården och tillbaka på en helg. Middag på däck ute vid Huvudskär, medan skymningen sänker sig och stjärnorna tänds? Eller bastubad på Nämndö? Helgutflykt till Bruno Liljefors´ Bullerö? Constantia är ett litet behändligt skepp, och våra skeppare kan sin sak. Så vi förtöjer gärna längs en klippa i en ostörd vik om du vill.

Vi kan segla en dag, en kväll, en helg eller flera dagar.

Tillsammans styr vi, navigerar och sätter segel, allt efter era önskemål. Vi berättar gärna om allt vi ser, kulturhistoria, båtar vi möter. Efter en dags seglats blir det trivsamt med middag i fotogenlyktornas sken i salongen under däck
Praktisk information

Vad ingår?

I priset ingår fartyg och nyckelbesättning. Har vi inte kommit överens om något annat står gruppen själv för mat. För aktuellt pris kontakta Solnaskutan / Föreningen Constantia.
Tel. 070-876 44 44
E-post: info@constantia.se

Nyckelbesättninge

Med ombord finns alltid en nyckelbesättning som leder och instruerar arbetet. Nyckelbesättningen består av Skeppare, Styrman/Bästeman/Båtsman och 1-3 jungmän/instruktörer.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Måltider

Gruppen ordnar oftast själv maten. Vissa lagar mat ombord andra utnyttjar catering. Om ni önskar kock skriv det i beställningen. Tänk på att maten ska räcka till nyckelbesättningen.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Dock finns det 2 separata WC med handfat.
Ibland lägger vi till vid öar som har en vedeldad bastu.

Kojer

I kojerna finns madrass och kudde. Medtag sovsäck, örngott och ev lakan.

El och belysning

Constantia har ett 24 volts elsystem som försörjer belysning i byssa och maskinrum, kylboxen m.m., men strömmen är begränsad varför man alltid ska släcka lyset när ingen är i byssan.
I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.
Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt.
Skulle det kännas kallt under däck (vilket det oftast inte gör med 30 st levande kaminer) så har vi en gasolkamin som sprider hemtrevlig värme.

Gå till Constantia-bloggen för att läsa om en av våra seglingar med TAMAM, en förening som arbetar med ensamkommande flyktingbarn.

-Packningslista
-Matplanering och måltidsförslag

 

Kontakta oss

 

Facebooktwittergoogle_plusmail