Privata sällskap

En upplevelse tillsammans 

 Ta med dig släkten, kompisarna eller din förening och segla skuta.

Vad ingår?

I priset ingår fartyg och säkerhetsbesättning. Mat står ni för om vi inte kommer överens om annat. 

Säkerhets- besättning

Med ombord finns alltid en säkerhetsbesättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar arbetet under seglatsen

Ta med dig släkten, kompisarna eller din förening och segla skuta.

Varför inte samla ihop ditt kompisgäng – med barn och partners – för en helgsegling i Stockholms fantastiska skärgård?

Om ni vill kan vi utgå från någon brygga på Ingarö eller Värmdö, och då hinner ni utan vidare ut i den vackra ytterskärgården och tillbaka på en helg.

 

 

Vi kan segla en dag, en kväll, en helg eller flera dagar.

Tillsammans styr vi, navigerar och sätter segel, allt efter era önskemål. Vi berättar gärna om allt vi ser, kulturhistoria, båtar vi möter.

Efter en dags seglats blir det trivsamt med middag på däck medan skymningen sänker sig och stjärnorna tänds. Eller varför inte bastubad på Nämndö?  Constantia är ett litet behändligt skepp, och våra skeppare kan sin sak. Så vi förtöjer gärna längs en klippa i en ostörd vik om du vill.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

 

Måltider

Gruppen ordnar oftast själv maten. Vissa lagar mat ombord andra utnyttjar catering. Om ni önskar kock skriv det i beställningen. Tänk på att maten ska räcka till säkerhetsbesättningen.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

 

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Förslag på packlista och måltidsförslag till skolseglingar

- Packningslista

-Matplanering och måltidsförslag

Facebooktwittergoogle_plusmail