Hyr Constantia till din skolklass/barngrupp

Segla med Constantia

Ta med din skolklass, förening eller och andra barn- och ungdomsgrupp på en skutsegling.

Många väljer tre dagars segling, men ni kan boka från en en dag till längre turer. Låt oss tillsammans lägga upp ett program som just passar era önskemål.

Vad ingår?

I priset ingår en oförglömlig upplevelse till sjöss.
Mat står ni som bokar seglingen för om vi inte kommer överens om annat. Vi kan hjälpa till med förslag till matplanering.

Besättning ingår alltid - för er säkerhet

Med ombord finns alltid en utbildad och erfaren säkerhetsbesättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar arbetet under seglatsen.

Segla en dag, en kväll, en helg eller flera dagar.

Tillsammans styr vi, navigerar och sätter segel, allt efter era önskemål. Vi berättar gärna om allt vi ser, kulturhistoria, båtar vi möter.

Efter en dags seglats blir det trivsamt med middag på däck medan skymningen sänker sig och stjärnorna tänds. Eller varför inte bastubad på Nämndö?  Constantia är ett litet behändligt skepp, och våra skeppare kan sin sak. Så vi förtöjer gärna längs en klippa i en ostörd vik om du vill.

Medföljande vuxna

För segling med barngrupp är det ett krav att minst fyra vuxna följer med på resan. Det kan vara både lärare och föräldrar. Dessa ska vara ledare för var sin grupp och se till att gruppen utför de arbetsuppgifter som gruppen fått. Gällande matlagning är det extra viktigt att de vuxna är med och leder arbetet i byssan, (men det är barnen som gör jobbet :)).

Vart seglar vi?

Constantia utgår från hemmahamnen Huvudsta strand i Solna, Beckholmen eller annan startpunkt som vi bestämmer tillsammans och seglar på Mälaren eller i Stockholms skärgård. Vi seglar oftast dit vinden bär och bestämmer natthamn fram på eftermiddagen när vi närmar oss något trevligt ställe. Kiosk eller affär brukar inte finnas på dessa ställen. Ibland finns det tillgång till bastu.

 

Segla med Constantia – är det något för vår barngrupp?

Livet ombord på en skuta är trångt och det kan skava både fysiskt och psykiskt men när ni kommer förbi det öppnar sig en värld där samvaron är stor och där man lär sig att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Man lär känna sig själv och de andra på ett nytt sätt.

Prisexempel

Helg: Heldag - 25 900 kr

Helg: Två dagar, en natt - 28 400 kr

Helg: Tre dagar, två nätter - 43 200 kr

Vardag: Heldag - 17 300 kr

Vardag: Två dagar, en natt - 24 600 kr.

Vardag: Tre dagar , två nätter - 38 300 kr

Priser är exkl 6 % moms.

 

Upplägg för seglingen

Barnen delas in i fyra vakter (grupper):

Navigeringsgruppen lär sig att styra och navigera fartyget, står på utkik m.m.

Däcksgruppen tar hand om tampar och fendrar vid förtöjningarna, hissar segel och sköter skotningen.

Kabyssgruppen fixar måltider och mellanmål.

Frivakten är inte så fri som det låter utan hjälper däcksgruppen att sätta segel.

Säkerhetsbesättningen instruerar och hjälper till i samarbete med lärare och/eller föräldrar.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) , rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) , bestick och porslin för alla personer ombord. Vattnet pumpas upp manuellt - bra träning!

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm breda. Det brukar gå fint att sova två i dem. I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Mobiltelefoner, paddor och liknade:

Det är upp till varje klass, men bestäm innan så att alla vet vad som gäller. Vi föreslår att sådana apparater lämnas hemma för en större upplevelse av tiden ombord. 

Måltider

Gruppen ordnar oftast själv maten. Vissa lagar mat ombord andra utnyttjar catering. Tänk på att maten ska räcka till 4-5 personer i säkerhetsbesättningen.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail