Constantia Froststöten 2017-11-26

Froststöten 29 nov – 1 dec

Segling

På våra seglingar deltar du i segelsättning, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet.

Gemenskap

När vi seglar samarbetar vi och lär känna varandra. Det gör upplevelsen till något utöver det vanliga.

All inclusive

I priser ingår kojplats, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Avfärd och ankomst

Påmönstring: 29 nov - Huvudsta strand 8 kl 17.30

Avmönstring: 1 dec - Huvudsta strand 8 kl 17.30

Om seglatsen

Följ med på vintersegling och Oaxens Bygdegårds julmarknad på ön Oaxen söder om Södertälje.

På fredagen den 29 november beger vi oss ner mot Oaxen. Vi mörkernavigerar genom mälaren ner till södertälje och lägger till på lämpligt ställe.

På lördagsmorgonen kastar vi loss och går för motor ner till Oaxen. Väl där besöker vi julmarknaden som är öppen mellan 11.00-16.00. Julmarknaden har anordnas i flera decennium och äger rum i gillet och byggnaderna omkring där. På marknaden är det många lokala utställare som ställer ut sina hantverksarbeten.

Det kommer även finnas tid att ta utforska ön Oaxen ta del av en guidad tur. Oaxen bjuder på vacker natur med sina karaktäristiska klippor. År 1750 började man bryta kalk på Oaxen och detta höll på till 1974, därefter är öns namn mest sammankopplat med Oaxen krog som startade sin verksamhet där. Kalkindustrin har satt sin prägel på både natur och arkitektur på ön och än finns en kalkugn att skåda. När du befinner dig på Oaxen är det svårt att undgå lugnet och tystnaden. Oaxen är en verklig skärgårdsidyll och kalkbrottet är en spektakulär upplevelse att skåda.

På lördagskvällen äter vi en julmatsinspirerad måltid. Så klart tar vi med lite sånghäften så vi kan sjunga in första advent och få en härlig julstämning.

Under söndagen seglar vi tillbaka till Stockholm vid gynnsamma vindar.

Froststöten är en medlemssegling. Det innebär att du behöver vara medlem för att följa med. Om du inte är medlem än kan du lätt bli det. Klicka här för att komma till medlemssidorna. 

Varmt välkomna på Froststöten Solnaskutans sista segling för 2019.

Säkerheten kommer alltid först

Constantia är ett segelfartyg. Vart vi seglar är beroende av väder och vind. Om det blåser styv kuling kan vi behöva ligga till kaj en dag för att vänta in bättre väder. Det kan innebära destinationer och tider kan komma att ändras. Din och besättningens säkerhet kommer alltid i första hand.

Krävs ingen erfarenhet

På Constantia seglingar behövs ingen tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta.

Pris

  • En vuxen - 1 495 kr
  • En Student/Pensionär/ungdom 12-19 år - 1 120 kr
  • Barn 5-11 år följer med vuxna gratis om de sover i samma koj, annars är 745 kr

Läs fler prisalternativ genom att klicka på boka ovan.

 

Packlista

  • - Varma kläder - Det kan bli kallt på sjön.
  • - Regnställ och stövlar - det kan regna.
  • - Lampa och powerbank - vi har begränsad el vid längre seglingar.

Läs vår längre packlista, klicka på ikonen. 

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsmat. Vi lagar mat tillsammans. Inköp och planering tar besättningen ansvar för.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail