Constantia Tyresö 16x9

Ledig tjänst – Rederisekreterare

Stiftelsen Solnaskutan söker rederisekreterare

Annons Rederisekreterare  publicerat den 2021-09-13

Ändamålet med Stiftelsen Solnaskutan är att bevara och segla T/S Constantia. Constantia ett skolfartyg, i vidsträckt och djup bemärkelse. Det innebär att vi vill ge alla unga som gamla möjligheten att lära sig segla, underhålla och driva en skuta. Vid sidan av det riktar vi oss till alla grupper och individer som vill använda vårt fartyg för lärande och upplevelser, delad glädje, äventyr och förverkligande av drömmar. Constantia är K-märkt och byggdes 1908 och är idag en del av Sveriges arbetslivsmuseum.

 Ditt uppdrag

Stiftelsen söker nu en rederisekreterare på 60%. Tjänsten löper över hela året men arbetsuppgifterna kommer att variera med säsongerna.

Som Rederisekreterare kommer du vara navet i stiftelsens verksamhet och arbeta nära de ideella volontärerna och styrelsen. Rollen består i huvudsak av tre olika uppdrag, var och ett beskrivs nedan. Utöver detta är du spindeln i nätet och hjälper till med underhåll och löpande sysslor för att hålla skeppet seglande.

Löpande bokföring. Inom ramen för uppdraget kommer du att sköta stiftelsens löpande bokföring, löneutbetalning, kontakt med myndigheter, bokslut och redovisning. Du ansvarar för inbetalningar och utbetalningar samt stöttar stiftelsens kassör i det långsiktiga arbete med budget och ekonomisk styrning.

Bokningsansvar. Inom ramen för uppdraget kommer du att sköta kontakten med kunder och intresserade för att skapa bokningar av fartyget. Detta kan vara skolor, företag, organisationer eller privatpersoner som önskar hyra fartyget. Här kommer du att vara ansiktet utåt för Constantia och vara kontaktpersonen i frågor gällande bokningar, möjliga rutter och sköta kontakten till dess att seglationen genomförts. Du stöttar även styrelsen i frågor om marknadsföring och långsiktig planering.

Seglationssamordning. Inom ramen för uppdraget kommer du att ansvara för bemanningen av fartyget. Inom organisationens finns ett stort kontaktnät av skeppare och jungmän och det blir ditt uppdrag att samordna och strukturera så att det alltid finns behörig besättning till samtliga seglingar. Här ingår även att redovisa sjödagar till Transportstyrelsen samt övrig kontakt som kan behövas med myndigheter.

I rollen som rederisekreterare får du en stor bredd och variation av ansvarsområden. Du deltar i arrangemang för våra medlemmar och har örat nära marken för att stödja volontärer och styrelsen i deras arbete. Du genomför ditt uppdrag i nära samarbete med styrelsen och arbetsgrupper. Styrelsen består av fem personer som har juridisk, ekonomisk, management-, arbetsmiljö- och kommunikationskompetens. I säkerhetsgruppen finns professionella sjömän med djup kunskap om transportregelverket och säkerhet. I underhållsgruppen finns personer med decennier av erfarenhet av underhåll av träskutor.

Du har:

  • grundläggande kompetens i ekonomi inkl. bokföring, kontering, fakturering
  • erfarenhet av kundkontakt, marknadsföring och säljarbete
  • erfarenhet av ledarskap (företrädelsevis ideella)

Det är meriterande om du erfarenhet av att arbete inom rederi, segling eller segelskutor men är inget krav.

Förmåner:

  • Du blir del av en fin gemenskap där vi möts unga som gamla, personer från olika professioner och bakgrunder i den gemensamma uppgiften att segla och underhålla Constantia.
  • Alla personer med större förtroendeuppdrag får 80 procent rabatt på våra medlemsseglingar.
  • Du får tillgång till våra fastigheter på Beckholmen och Huvudsta strand där det finns kontor, snickeri, bastu, härliga människor och mer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60 procent av heltid. Lönen ligger på 60% av  22 500 kr per månad.

Vi välkomnar alla att ansöka. Vi ser mycket positivt på ansökningar från personer som gått i pension.

Ansök senast 3 oktober genom att skicka CV och personligt brev till ordforande@constantia.se

Har du frågor om uppdraget kan du eposta anna.bolmstrom@gmail.com  eller  ringa vår kassör Andreas Jansson 073-9090948.

Välkommen med din ansökan!

Facebooktwittermail