Constantia Tyresö 16x9

Ledig tjänst – Rederisekreterare

Stiftelsen Solnaskutan söker rederisekreterare

Ändamålet med Stiftelsen Solnaskutan är att bevara och segla T/S Constantia. Constantia ett skolfartyg, i vidsträckt och djup bemärkelse. Det innebär att vi vill ge alla unga som gamla möjligheten att lära sig segla, underhålla och driva en skuta. Vid sidan av det riktar vi oss till alla grupper och individer som vill använda vårt fartyg för lärande och upplevelser, delad glädje, äventyr och förverkligande av drömmar.

Ditt uppdrag

Som rederisekreterare samordnar och koordinerar du Solnaskutans verksamhet och har huvudansvaret för ekonomin. Du jobbar både strategiskt, taktiskt och operativt. Det strategiska arbetet handlar om att delta i styrelsearbetet. På sommarhalvåret handlar det taktiska arbetet om att samordna och koordinera personal och volontärer som planerar och genomför seglingar, på vinterhalvåret om att samordna och koordinera personal och volontärer som genomför underhållsverksamheten.

I rollen som rederisekreterare får du en stor bredd och variation av ansvarsområden. Tillsammans med dina kollegor och aktiva inom projektet T/S Constantia driver du olika projekt och utvecklar idéer till nya projekt och verksamheter. Du deltar i arrangemang för våra medlemmar och har örat nära marken för att stödja personal och volontärer i deras arbete.

Du genomför ditt uppdrag i nära samarbete med styrelsen och arbetsgrupper. Styrelsen består av fem personer som har juridisk, ekonomisk, management-, arbetsmiljö- och kommunikationskompetens. I säkerhetsgruppen finns professionella sjömän med djup kunskap om transportregelverket och säkerhet. I underhållsgruppen finns personer med decennier av erfarenhet av underhåll av träskutor.

Arbetsuppgifter

 • löpande bokföring inkl. kontering och fakturering
 • ta fram budget och försäljningsprognoser samt ekonomiuppföljning
 • betala ut löner, hantera avtalsfrågor och rapportera sjödagar för besättningen
 • delta i styrelsearbetet med att planera seglings- och underhållsverksamheten
 • bevaka mailen info@constantia.seoch fördela ut inkomna ärenden
 • stödja och vara bollplank till personal och volontärer
 • uppdatera hemsidan och sociala medier

Du har

 • grundläggande kompetens i ekonomi inkl bokföring, kontering, fakturering
 • erfarenhet av ledarskap
 • erfarenhet av att leda projekt

Det är meriterande om du erfarenhet av att arbete inom rederi, segling eller segelskutor men är inget krav.

Förmåner

 • Du blir del av en fin gemenskap där vi möts unga som gamla, personer från olika professioner och bakgrunder i den gemensamma uppgiften att segla och underhålla Constantia.
 • Alla personer med större förtroendeuppdrag får 80 procent rabatt på våra medlemsseglingar.
 • Du får tillgång till våra fastigheter på Beckholmen och Huvudsta strand där det finns kontor, snickeri, bastu, härliga människor och mer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Det är en deltidstjänst på 25 procent av heltid med en grundlön på 22 500 kr per månad. Dvs månadslön är 5 625 kr.

Vi välkomnar alla att ansöka. Vi är positivt till ansökningar från personer som gått i pension och som är intresserade av ett arvoderat engagemang att söka tjänsten.

OBS. Vi genomför intervjuer löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Skynda dig därför att ansöka!

Ansök senast 6 november genom att skicka CV och personligt brev till ordforande@constantia.se

Har du frågor om uppdraget kan du höra av dig till ordförande Mattias af Malmborg, eller styrelseledamot Tobias Jobring 0730-212030.

Facebooktwittermail