Lediga tjänster

Stiftelsen Solnaskutan söker Seglingssamordnare

Är du student och vill ha det perfekta extrajobbet? Är du kanske pensionär och vill ha en deltidssysselsättning? Är du intresserad av skutsegling och vill jobba med ledarskap? Då har vi tjänsten för dig!

Stiftelsens Solnaskutan äger och driver segelfartyget T/S Constantia. Vårt syfte är att främja barns och ungdomars utveckling. Vi bedriver seglingsverksamhet, underhållsverksamhet och utbildningsverksamhet. Seglingsverksamheten består av skolseglingar, charterseglingar och utbildningsseglingar. Underhållsverksamheten syftar till att bevara Constantia i enlighet med sjöhistoriska normer samt att öka kunskapen om sjöfartshistoria, segelfartyg, segling och ledarskap.

Om tjänsten

Under sommarperioden är din uppgift som seglingssamordnare att bemmanna våra seglingar och att samordna vår besättning. Du bemannar seglingarna genom kontinuerlig dialog med personerna i vår besättningspool. Under vinterhalvåret samordnar du det vi kallar constantianer (aktiva i Constantiarörelsen) i underhållsarbetet av skutan. Besättningen och constantianerna arbetar främst ideellt, därför behöver du vara en duktig ledare som kan motivera och engagera.

Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 20 procent av en heltid (8 timmar per vecka) med sex månaders provanställning. Du kan jobba hemifrån, i vår lokal på Beckholmen eller vår lokal på Huvudsta strand i Solna. Du kommer själv att styra över din arbetstid och kan i hög utsträckning arbeta när det passar dig. Du får lön enligt överenskommelse som betalas ut i slutet av varje månad.

Om dig

Då tjänsten är en deltidstjänst ser vi gärna att du har en annan inkomstgenererande sysselsättning. Du får gärna vara en universitetsstudent som vill ha ett flexibelt, utvecklande och roligt extraarbete, eller en pensionär som brinner för ungdomsverksamhet och skutsegling. För att klara tjänsten behöver du tycka om att ha kontakt med människor från olika bakgrunder, kunna ha många bollar i luften och samtidigt hålla ordning på detaljer. Då arbetet förutsätter samarbete med våra andra anställda, styrelsen och besättningen behöver du bo eller kunna arbeta i Stockholm.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har erfarenhet av och/eller utbildning i:
• Ledarskap. Antingen av att leda anställd personal eller ideellt engagerade.
• Projektledning. Planera, genomföra och följa upp event/träffar/utbildning eller liknande.

Det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet av:
• Skutsegling eller segling med vanliga segelbåtar.
• Ledarskap eller projektledning inom ideella organisationer.

Förmåner

Har du intresse finns det möjlighet för dig att engagera dig i Constantia genom att ta på dig ett ideellt uppdrag och därigenom segla gratis på våra långseglingar under sommaren.

Ansökan

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till info@constantia.se. Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 21 januari 2018.

OBS! I ämnesraden skriver du: ”Seglingssamordnare”.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten kan du höra av dig till:

  • Stiftelsens Solnaskutans ordförande Tobias Jobring, tel: 0730-212030
  • Styrelseledamot Mattias af Malmborg, tel: 0703-766320
Facebooktwittermail