Constantia Tyresö 16x9

Temasegling: Kräftskiva 30 aug – 1 sept

Segling

På våra seglingar deltar du i segelsättning, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet.

Gemenskap

När vi seglar samarbetar vi och lär känna varandra. Det gör upplevelsen till något utöver det vanliga.

All inclusive

I priser ingår kojplats, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Avfärd och ankomst

Påmönstring: Fredagen den 30 augusti - Beckholmen kl 17.30

Påmönstring: Lördagen den 31 augusti - Vaxholm alt. Saltsjöbaden kl 09.30 (vi meddelar senast 24 timmar innan om det blir vaxholm ellr saltsjöbaden)

Avmönstring: 1 september - Beckholmen  runt 17.30, Huvudsta 19:30

Om seglatsen

Vi seglar ut till havs för att äta kräftor och ha det härligt. Detta är en upplevelse för dig som dels vill uppleva mer segling med ett traditionellt segelfartyg men även för dig som vill njuta av livet och uppleva möten med nya människor.

Vistelsen på ett skepp innebär alltid samarbete då vi alla ordagrant sitter i samma båt och för många är en segling med Constantia inte bara en seglingsupplevelse utan ett tillfälle att få njuta av god mat och fina människor i vacker skärgårdsmiljö. Speciellt denna extraordinära segling då vi har så härlig meny som Kräftskiva!

Självklart finns det vegetariskt alternativ samt i den mån vi har möjlighet även veganskt för dem som inte vill äta kräftor <3

På lördagen kommer vi även leta upp en plats med bastu i skärgården för en värmande bastu och ett svalkande dopp för alla som vill.

Gemenskap, Segling , Kräftor , Bastu och Skärgård väntar på dig och just du är Varmt Välkommen oavsett tidigare seglingserfarenhet.

Säkerheten kommer alltid först

Constantia är ett segelfartyg. Vart vi seglar är beroende av väder och vind. Om det blåser styv kuling kan vi behöva ligga till kaj en dag för att vänta in bättre väder. Det kan innebära destinationer och tider kan komma att ändras. Din och besättningens säkerhet kommer alltid i första hand.

Krävs ingen erfarenhet

På Constantia seglingar behövs ingen tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta.

Priser

Medlem

Enkelkoj: Grundpris (en person i en koj): 1875 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en vuxen: 3200 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en student/ungdom (12-19 år): 3000 kr
Dubbelkoj: Grundpris + ett barn (5-11 år): 2800 kr

Icke Medlem

Enkelkoj: Grundpris (en person i en koj): 2 125 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en vuxen: 3 500 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en student/ungdom (12-19 år): 3 375 kr
Dubbelkoj: Grundpris + ett barn (5-11 år): 3 125 kr

Pris exempel: Vi har ett grundpris för en person i en koj (Enkelkoj). För en person som är medlem är priset alltså 1875 kr. För en medlem som delar koj med t.ex. ett barn är priset 2800 kr.

 Betalning

 - Betala till Solnaskutans plusgirokonto

 119 34 27 - 0.

Betala inom sju dagar. Annars annuleras bokningen.

Ange Förnamn och Efternamn i kommentar.

När du betalat får du en bekräftelse på att du är anmäld.

Genom att betala godkänner du våra betalningsvillkor. Läs här.

Packlista

  • - Varma kläder - Det kan bli kallt på sjön.
  • - Regnställ och stövlar - det kan regna.
  • - Lampa och powerbank - vi har begränsad el vid längre seglingar.

Läs vår längre packlista, klicka på ikonen. 

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsmat. Vi lagar mat tillsammans. Inköp och planering tar besättningen ansvar för.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail