Constantia

Temasegling: Pova-på-segling 21-22 sept

Segling

På våra seglingar deltar du i segelsättning, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet.

Gemenskap

När vi seglar samarbetar vi och lär känna varandra. Det gör upplevelsen till något utöver det vanliga.

All inclusive

I priser ingår kojplats, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Om seglatsen

Följ med oss på Mälarseglats prova på grejen med segelfartyg och lär dig seglingens grunder. Vi seglar, navigerar och lagar mat ihop, för att sedan törna in i varsin mysig koj. En unik upplevelse som vi hoppas kan inspirera till mera segling med Constantia. Du kan välja att följa med en till tre dagar, med en eller två övernattningar.

”Segla skuta... är inte det litet för svårt för mig...?”

Inte med en erfaren besättning som visar dig vägen! Ta tillfället i akt att få prova styra Constantia över Björkfjärden på ett säkert sätt, knyta pålitlig knopar, hissa och beslå segel, kanske t.o.m längst ut på peket?

På vår grundkurs i skutsegling kommer du få lära dig att sätta och beslå segel, navigera, styra och göra knopar. Vi kommer även ha korta seglingsteori-pass där vi lär dig om hur vi kan få ett skepp att gå framåt ed hjälp av vinden. 

Vi går igenom kryss, halvvind, slör och läns.Så klart innehåller även utbildningen hela seglingsupplevelsen med att övernatta ombord, lära känna sina besättningskamrater, laga mat och umgås.

Du behöver inga förkunskaper.

Rutt - Vi glider inåt Mälaren och tar natthamn på Rastaholm, Ekerö. På lördagen kryssar vi över Björkfjärden, vinkar till Birka och seglar sen tillbaka mot stan.

Avfärd och ankomst

Påmönstring: Lördag  21 september - Huvudsta strand 8 kl 10.00

Avmönstring: Söndag 22 september - Huvudsta strand 8 runt kl18.00

Säkerheten kommer alltid först

Constantia är ett segelfartyg. Vart vi seglar är beroende av väder och vind. Om det blåser styv kuling kan vi behöva ligga till kaj en dag för att vänta in bättre väder. Det kan innebära destinationer och tider kan komma att ändras. Din och besättningens säkerhet kommer alltid i första hand.

Krävs ingen erfarenhet

På Constantia seglingar behövs ingen tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta.

Priser

Medlem

Enkelkoj: Grundpris (en person i en koj): 1 500 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en vuxen: 2 550 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en student/ungdom (12-19 år): 2 400 kr
Dubbelkoj: Grundpris + ett barn (5-11 år): 2 250 kr

Icke Medlem

Enkelkoj: Grundpris (en person i en koj): 1700 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en vuxen: 2800 kr
Dubbelkoj: Grundpris + en student/ungdom (12-19 år): 2700 kr
Dubbelkoj: Grundpris + ett barn (5-11 år): 2500 kr

Pris exempel: Vi har ett grundpris för en person i en koj (Enkelkoj). För en person som är medlem är priset alltså 1875 kr. För en medlem som delar koj med t.ex. ett barn är priset 2800 kr.

Priser

Medlem

 

Pris exempel: Vi har ett fast pris för singel koj. För en person som är medlem och som delar koj med t.ex. ett barn är priset 2250kr.

 

 Betalning

 - Betala till Solnaskutans plusgirokonto

 119 34 27 - 0.

Betala inom sju dagar. Annars annuleras bokningen.

Ange Förnamn och Efternamn i kommentar.

När du betalat får du en bekräftelse på att du är anmäld.

Genom att betala godkänner du våra betalningsvillkor. Läs här.

Packlista

  • - Varma kläder - Det kan bli kallt på sjön.
  • - Regnställ och stövlar - det kan regna.
  • - Lampa och powerbank - vi har begränsad el vid längre seglingar.

Läs vår längre packlista, klicka på ikonen. 

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsmat. Vi lagar mat tillsammans. Inköp och planering tar besättningen ansvar för.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail