Temasegling: 5-7 okt 2018 – Saltkråkan race

Segla skuta

Hissa segel, ta över rodret eller sitt och njut av den underbara känslan att vara ute och låta vinden föra oss framåt. Du deltar efter intresse och förmåga.

Vad ingår?

I priset ingår mat, seglingsutbildning och kojplats vid övernattning. Se priser nedan för mer detaljer. 

Besättning

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar dig under seglatsen.

Saltkråkan race

Nu har du som är seglingsintresserad möjlighet att få vara med och segla skuta. Häng med på höstens stora seglingsevent, Saltkråkan Race, där Stockholms skutorna möts i en kappsegling. Evenemanget börjar fredag kväll med samling på Beckholmen kl 18. Vi mörkernavigerar genom Skurusundet och Baggensstäket till Napolenviken, där årets skutrace sedan börjar på lördag efter lunch.

På kvällen blir det grillning och förhoppningsvis, om vädergudarna är nådiga, gemensamma aktiviteter.
Priser utdelas för kappseglingen och även för shipshape och andra förekommande tävlingar.
Under söndag förmiddag görs bedömningen för “ship-shape”. Efter prisutdelningen blir det hemsegling med beräknad ankomst till Beckholmen vid kl 17.

Medtag, sovsäck, och kläder efter väder. Tänkt på att det kan bli kallt på sjön.

Schema

Fredag 5/10 - Avgång kl 18.00 från Beckholmen.

Lördag 6/10 -  Saltkråkan race

Söndagen 7/10 - Beräknad ankomst till Beckholmen ca 16.00 till vår brygga i Huvudsta strand vid ca 18.00.

Betalning

Inbetalning sker till Solnaskutan, plusgirokonto 119 34 27 - 0.

Anmälan

Anmäl dig senast 28 september. Kicka på bokan ovan,

Pris

Medlemmar/ Constantianer

Constantias medlemmar s.k. Constantianer är de som seglar besättning och deltar i underhåll samt är registrerade på hemsidan.

Fredag till Söndag kväll, inklusive måltider:

  • - Ungdom 0-25 eller student: 500 kr
  • - Vuxen: 750 kr

Icke medlemmar

Fredag till Söndag kväll, inklusive måltider:

  • - Vuxna 1 750 kr
  • - Ungdom och studenter: 850 kr

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

 

Måltider

Vi lagar mat tillsammans i vår byssa.  Räkna med att delta i matlagning och disk en gång. 

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Förslag på packlista

- Packningslista

 Huvudsta strand - Constantias hemmahamn

Vårt kontor och hemmahamn finns i Huvudsta i Solna kommun.

Hemmahamn och postort
HUVUDSTA STRAND 8
171 73 Solna 
Stockholms län

Hit kan du ta dig kommunalt: Gå av Tunnebana till Huvudsta. Gå Huvudsta Allé ner till Huvudsta Gård. Vid Badet ta höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Med bil: Åk till Huvudsta. Från Armégatan sväng ner Kristinelundsvägen. Vid Huvudsta Gård sväng höger och åk igenom hästgården och med Badet till vänster. Parkera din bil på parkeringen. Gå ner förbi Badet till stranden. Ta till höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Facebooktwittermail