12-15 juli, Behaglig segling genom Stockholms södra skärgård

Segla skuta

Hissa segel, ta över rodret eller sitt och njut av den underbara känslan att vara ute och låta vinden föra oss framåt. Du deltar efter intresse och förmåga.

Vad ingår?

I priset ingår kojplats, frukost, lunch och middag samt seglingsutbildning. Se priser nedan för mer detaljer.

Besättning

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar dig under seglatsen.

Constantias sommarseglatser

Varje år anordnar Stiftelsen Solnaskutan sommarseglatser med Constantia. Sommarseglatserna är öppna för alla och inga förkunskaper behövs för att följa med.

Den första sommarseglats börjar i Stockholm/Solna och den sista avslutas i Stockholm/Solna. Däremellan mönstrar du på vid de olika etappernas början. Var det är skiljer sig från år till år.

Vi på Constantia tycker om att uppleva nya spännande platser så vi sätter segel mot all de fyra väderstrecken. Vi seglar öster ut över Östersjön till Finland och Baltikum, väster ut genom götakanal till Norge, söder ut till Danmark och Tyskland och norr ut till Högakusten. Varje år är det nya destinationer och nya äventyr.

Hoppas du vill följa med!

Etapp 5. Stavsnäs - Nynäshamn

  • Avgång: torsdag 12 juli, kl 11.00, Stavsnän
  • Ankomst: söndag 15 juli, runt kl 17.00, Nynäshamn

Under tre sköna dagar upptäcker vi den södra delen av Stockholms skärgård, kanske med utposter som Huvudskär eller Norsten. Möjlighet till bad och sommarliv.

Du kan mönstra på den 11 juli på kvällen eller den 12 juli på morgonen.

Pris

  • - Vuxen 2.700 kr
  • - ungdom 12-25 år studerande 1.350 kr,
  • - barn 5-11 år 675 kr.

I pristet ingår kojplats, frukost, lunch och middag. Dryck (utöver vatten och kaffe) står du själv för.

Betalning

Inbetalning sker till Solnaskutan, plusgirokonto 119 34 27 - 0.

Hela summan ska vara oss tillhanda 14 dagar före avsegling. Vid avbokningar 7 dagar innan seglatsens början återfås endast två tredjedelar av priset

Obs! Vi tar inte emot kontant betalning.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

 

Måltider

Vi lagar mat tillsammans i vår byssa.  Räkna med att delta i matlagning och disk en gång. 

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Förslag på packlista

- Packningslista

 Huvudsta strand - Constantias hemmahamn

Vårt kontor och hemmahamn finns i Huvudsta i Solna kommun.

Hemmahamn och postort
HUVUDSTA STRAND 8
171 73 Solna 
Stockholms län

Hit kan du ta dig kommunalt: Gå av Tunnebana till Huvudsta. Gå Huvudsta Allé ner till Huvudsta Gård. Vid Badet ta höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Med bil: Åk till Huvudsta. Från Armégatan sväng ner Kristinelundsvägen. Vid Huvudsta Gård sväng höger och åk igenom hästgården och med Badet till vänster. Parkera din bil på parkeringen. Gå ner förbi Badet till stranden. Ta till höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Facebooktwittermail