23-29 juli, Skärgårdsäventyr för både barn och äldre. Följ med en dag eller hela veckan.

Segla skuta

Hissa segel, ta över rodret eller sitt och njut av den underbara känslan att vara ute och låta vinden föra oss framåt. Du deltar efter intresse och förmåga.

Vad ingår?

I priset ingår kojplats, frukost, lunch och middag samt seglingsutbildning. Se priser nedan för mer detaljer.

Besättning

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar dig under seglatsen.

Om seglatsen

Med start i Västervik seglat vi i lugnt tempo genom Gryts, S:t Anna och Sörmlands skärgårdar, hem till Huvudsta i Solna. På denna seglats kan du få möjlighet att uppleva både öppet hav och skärgårdssegling. Med ombord deltar i seglingen efter intresse och förmåga, vi lär dig gärna om du har intresse. Det kommer finnas gott om chanser till bad och strandhugg.

Välkommen till äventyret ombord på Constantia!

Constantias sommarseglatser

Varje år anordnar Stiftelsen Solnaskutan sommarseglatser med Constantia. Sommarseglatserna är öppna för alla och inga förkunskaper behövs för att följa med.

Vi på Constantia tycker om att uppleva nya spännande platser så vi sätter segel mot all de fyra väderstrecken. Vi seglar öster ut över Östersjön till Finland och Baltikum, väster ut genom götakanal till Norge, söder ut till Danmark och Tyskland och norr ut till Högakusten. Varje år är det nya destinationer och nya äventyr.

Hoppas du vill följa med!

Etapp 7. Start i Västervik - Avslut i Stockholm/Solna

Under denna etapp kan du välja att följa med över dan, några nätter eller hela veckan.

Seglingsdag 1 och 2. Avgång måndag 23 juli, kl 11.00 Västervik. Ankomst tisdagen 24 juli, eftermiddag/kväll Oxelösund.

Seglingsdag 3. Avgång onsdag 25 juli, kl 09.00 Oxelösund. Ankomst på eftermiddag/kväll 25 juli Nynäshamn.

Seglingsdag 4. Avgång 26 Juli, kl 09.00 Nynäshamn. Ankomst på eftermiddag/kväll 26 juli Stavnäs.

Seglingsdag 5,6,7. Avgång 27 juli, kl 09.00 Stavsnäs. Ankomst söndag 29 juli, runt kl 18.00, Huvudsta strand 8, Solna.

  • - På den sista etappen av seglatsen med start i Stavsnäs kan du välja att följa med över dan, två dagar och en natt eller hela helgen. Vi kan inte på förhand säga var du kan mönstra av om du vill följa över dan eller två dagar och en natt, men vi hittar ett ställe att släppa av dig där det finns bra kollektivtrafik in till Stockholm.

 

 

Pris

  • - Vuxen 900 kr/seglingsdag.
  • - ungdom 12-25 år eller studerande 450 kr/seglingsdag,
  • - barn 5-11 år 225 kr/seglingsdag.

I pristet ingår kojplats, frukost, lunch och middag. Dryck (utöver vatten och kaffe) står du själv för.

Det går bra att mönstra på kvällen innan varje etapps början.

* Constantia är sett segelfartyg och det kan hända att resans färdrutt ändras beroende på väder och vind. Vi ersätter inte missade resor eller liknande på grund av förändring i färdrutt som orsakas av väder och vind.

Betalning

Inbetalning sker till Solnaskutan, plusgirokonto 119 34 27 - 0.

Hela summan ska vara oss tillhanda senast 3 bankdagar före avgång. Vid avbokningar 7 dagar innan seglatsens början återfås endast två tredjedelar av priset.

Obs! Vi tar inte emot kontant betalning.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

 

Måltider

Vi lagar mat tillsammans i vår byssa.  Räkna med att delta i matlagning och disk en gång. 

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Förslag på packlista

- Packningslista

 Huvudsta strand - Constantias hemmahamn

Vårt kontor och hemmahamn finns i Huvudsta i Solna kommun.

Hemmahamn och postort
HUVUDSTA STRAND 8
171 73 Solna 
Stockholms län

Hit kan du ta dig kommunalt: Gå av Tunnebana till Huvudsta. Gå Huvudsta Allé ner till Huvudsta Gård. Vid Badet ta höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Med bil: Åk till Huvudsta. Från Armégatan sväng ner Kristinelundsvägen. Vid Huvudsta Gård sväng höger och åk igenom hästgården och med Badet till vänster. Parkera din bil på parkeringen. Gå ner förbi Badet till stranden. Ta till höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Facebooktwittermail