Det stora höstseglingsäventyret! Upplev historiskt event på Vaxholms fästning 26-28 oktober

Segla skuta

Hissa segel, ta över rodret eller sitt och njut av den underbara känslan att vara ute och låta vinden föra oss framåt. Du deltar efter intresse och förmåga.

Vad ingår?

I priset ingår mat, möjlighet att delta i och lära dig segla skuta samt kojplats vid övernattning. Se priser nedan.

Besättning

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar dig under seglatsen.

Spännande historiskt äventyr för stora och små!

Sista helgen i oktober inleder vi höstlovet med skärgårdssegling och historiskt event i samarbete med Vaxholms fästning.

Vaxholms fästning arrangerar varje år ett event, med ett nytt historiskt tema. I år är temat ”Det kalla kriget”, året är 1962 och Constantia deltar som den båt som användes som plattform för utsändningarna av piratradiostationen Radio Nord.

Vi utgår ifrån Beckholmen fredag eftermiddag, deltar i eventet på fästningen fredag och lördag kväll och gör dagseglingar lördag och söndag. På söndagen för vi båten tillbaka in mot stan och slussar in i Mälaren och hemmabryggan i Huvudsta.

Möjlighet finns att delta i Fästningens teaternattvandringar (fre och lör kl. 18.45 - 21.45), med ett stort antal aktörer och sångare som genom teater, sång och musik, dans och humor gestaltar årets tema. Kvällen avslutas med en stämningsfull eldshow. Mer information om eventet finns på www.vaxholmsfastning.se.

OBS: Särskild anmälan och avgift gäller om man vill delta i skådespelet, se vidare under Kostnad.
 www.vaxholmsfastning.seKvällen avslutas med en stämningsfull eldshow.

Program:

Fredag 26 oktober 
16.00: Avgång från Beckholmen
Middag under gång
17.30: Tilläggning vid Vaxholms fästning
18.45: Teaternattvandring på fästningen för de som önskar
Eldshow
Kvällsfika, mys under däck

Lördag 27 oktober
Frukost
09.20: Guidad tur i fästningsmuseet
Lunch under gång
10.30: Avgång för dagsegling
15.00: Åter Vaxholms fästning
17.00: Middag
18.45 - 21.45: Teaternattvandring på fästningen för de som önskar
Eldshow
Kvällsfika, mys under däck

Söndag 28 oktober 

Frukost
10.00: Avgång från Vaxholm
Lunch under gång
17.30: Ankomst till Huvudsta

 

Kostnad inkl mat:

  Hel seglats: Fre 26/10 kl 15.45 - sön 28/10 kl 18.00 (Beckholmen - Huvudsta, inkl dagseglingar i skärgården kring Vaxholm lör och sön, övernattningar och mat): vuxen 1500 kr, barn 500 kr.

  Etapp 1 Fre kl 15.45 - lör kl 16.00 (Beckholmen - Vaxholm, inkl middag fre, övernattning samt dagsegling, frukost och lunch lör): 900/300 kr.
  Bara Lördag: Lör kl 10.30 - 16.00 (Vaxholm - Vaxholm, inkl dagsegling och lunch): 400/150 kr

  Etapp 2 Lör kl 10.30 - sön kl 18.00 (Vaxholm - Huvudsta, inkl två dagseglingar, lunch och middag lör, övernattning samt frukost och lunch sön): 1200/400 kr
  Bara Söndag: Sön kl 10.15 - 18.00 (Vaxholm - Huvudsta inkl dagsegling och lunch): 500/200 kr.

  Anmäl dig senast 19 Oktober. Klicka på boknings-knappen ovan

Obs!Avgift för eventuellt deltagande i teaterföreställningarna fredag/lördag kväll tillkommer.

För deltagande i teaterföreställningarna:  Rabbaterat pris för passagerare på Constantia är 200 kronor för vuxna och 50 kronor för barn. Du måste boka om du ska med senast lördagen den 20 oktober till info@vaxholmsfastning.se Ange vem du är, antal vuxna, antal barn och telefonnummer.

Betala biljetten till Vaxholms Fästnings Museum via bankgiro 610–7239 eller Swish: 123 245 320 7 ange ”Teatervandring” aktuell kväll och namn senast 20 oktober.

Välkomna till en händelserik höstsegling!

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

 

Måltider

Vi lagar mat tillsammans i vår byssa.  Räkna med att delta i matlagning och disk en gång. 

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt.

I vissa hamnar finns tillgång på 220 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Förslag på packlista

- Packningslista

 Huvudsta strand - Constantias hemmahamn

Vårt kontor och hemmahamn finns i Huvudsta i Solna kommun.

Hemmahamn och postort
HUVUDSTA STRAND 8
171 73 Solna 
Stockholms län

Hit kan du ta dig kommunalt: Gå av Tunnebana till Huvudsta. Gå Huvudsta Allé ner till Huvudsta Gård. Vid Badet ta höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Med bil: Åk till Huvudsta. Från Armégatan sväng ner Kristinelundsvägen. Vid Huvudsta Gård sväng höger och åk igenom hästgården och med Badet till vänster. Parkera din bil på parkeringen. Gå ner förbi Badet till stranden. Ta till höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Facebooktwittermail