Kappsegling ”Fyn rundt” 21 – 27 juli

Segling

På våra seglingar deltar du i segelsättning, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet.

Gemenskap

När vi seglar samarbetar vi och lär känna varandra. Det gör upplevelsen till något utöver det vanliga.

All inclusive

I priser ingår kojplats, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Avfärd och ankomst

Påmönstring 21 juli - Bogense, mellan 13.00 och 19.00

Avgång: 22 juli, morgon kl 09.00

Avmönstring: 27 juli – Faaborg, runt kl 10.00

Om seglatsen

Följ med på kappseglingen Fyn Rundt 2019.

Kappseglingen är indelad i fem etapper. Varje dag är det start i en hamn och målgång i en annan. Det är spektakulärt att starta varje dag bredvid ett fyrtiotal stora skepp som alla liknar Constantia. Constantia är nämligen byggd på Fyn.

Varje kväll gör vi an en av Fyns små pittoreska hamnar. Det är hamnfestival varje dag med god mat och dryck, dans och häng med alla skutseglare. Har du aldrig tidigare kommit i hamn med en skuta är detta något speciellt för just skutseglingen. Du kan stolt visa upp Constantia och nyfiket besöka någon annan. Givetvis är det också fantastiskt att kappsegla med en skuta. Lagandan blir påtaglig, alla är lika för ingen kan segla en skuta på egen hand.

Vi på Constantia älskar Fyn Rundt, inte minst för att vi vunnit och kommit tvåa de senaste gångerna vi varit med. Detta är lite av årets event. så Passa på att boka snabbt, för biljetterna brukar ta slut fort.

Läs mer om Fyn Rundt och se en kort film om kappseglingen.

 

Krävs ingen erfarenhet

På Constantia seglingar behövs ingen tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta.

Säkerheten kommer alltid först

Constantia är ett segelfartyg. Vart vi seglar är beroende av väder och vind. Om det blåser styv kuling kan vi behöva ligga till kaj en dag för att vänta in bättre väder. Det kan innebära destinationer och tider kan komma att ändras. Din och besättningens säkerhet kommer alltid i första hand.

BOKA

Endast en plats kvar! För att göra en bokningsförfrågan
maila kassor@constantia.se

Pris

Grund (en koj) - 5 400 kr

Delad koj - Grund plus en vuxen - 9 180 kr.

Delad koj - grund plus en student/ungdom 15 - 19 år  -  8 640kr

Åldersgräns för seglingen är 15 år.

 Betalning

 - Betala till Solnaskutans plusgirokonto

 119 34 27 - 0.

Betala inom sju dagar. Annars annuleras bokningen.

Ange Förnamn och Efternamn i kommentar.

När du betalat får du en bekräftelse på att du är anmäld.

Genom att betala godkänner du våra betalningsvillkor. Läs här.

Packlista

  • - Varma kläder - Det kan bli kallt på sjön.
  • - Regnställ och stövlar - det kan regna.
  • - Lampa och powerbank - vi har begränsad el vid längre seglingar.

Läs vår längre packlista, klicka på ikonen. 

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsmat. Vi lagar mat tillsammans. Inköp och planering tar besättningen ansvar för.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail