Anmälan till Vårkråkan 2018

Följ med på Vårkråkan 27-30 april 2018

Varje vår anordnar Stiftelsen Solnaskutan Vårkråkan. På denna seglats är alla Constantianer välkomna. När vi seglar skutan sammansvetsar samarbetet oss till en grupp. Det ger oss de bästa förutsättningarna för att ha superkul tillsammans. Därför ska vi göra massa saker ihop!

Under helgen kommer vi: ha förtrogenhetsutbildning och lära oss om säkerhet, laga och äta god mat, säkerligen lyssna till och spela musik, lära känna varandra, ha intressanta samtal och naturligtvis segla Constantia och lära oss om segling.

Under årets Vårkråka kommer vi hålla till i Stockholms skärgård och vi kommer möta upp andra skepp och deras besättningar för att träna på säkerhetsarbete.

För constantianer som ska segla besättning

Vårkråkan är ett tillfälle att gå förtrogenhetsutbildning för blivande och nuvarande besättningsmän. Under utbildningen lär vi känna varje vrå av skutan under ett par timmar per dag och fräschar upp minnet om säkerhetsrutinerna.

För constantianer som inte seglar besättning.

Vårkråkan är också en medlemssegling för constantianer. Har du varit med och arbetet med Constantia under vintern är du varm välkommen att delta på Seglingen. Ska du inte segla besättning är förtrogenhetsutbildningen inget måste. Du deltar på det som du tycker är kul. Men att till exempel lära sig använda brandsläckare är aldrig fel!

För dig som inte blivit constantia än

Om du är intresserad av att börja segla som besättning eller göra något annat inom organisationen, t.ex. arbeta med hemsidan, marknadsföring eller med underhållsarbete men aldrig deltagit är du välkommen att följa med också.

Blivande och nuvarande besättning ges förtur

Vårkråkan är främst en utbildnings seglats för besättningsmän, men det är också en medlemssegling. Därför ges de som kommer segla besättning i sommar förtur till Vårkråkan.

Packlista

Det är kyligt i Skärgården på våren. Ta med rejält varma kläder och ett bra regnställ.

I övrigt behöver du sovsäck, underlakan och örngott. Pannlampa är också bra att ha och ett musikinstrument är alltid poppis!

När och var

Vårkråkan går av stapeln 27 - 30 april 2018.

Vi avgår från Beckholmen fredag den 27 april kl. 16.00.

Vi är hemma igen på Beckholmen senast måndag 30 april kl. 16.00.

Pris

  • 700 kr för vuxna som aldrig varit med i Constantia tidigare.

  • 500 kr för ungdomar upp till och med 25 år som aldrig varit med i Constantia tidigare.

  • 300 kr för personer anmälda till att segla besättning under sommarens långsegling eller Constantianer som vill segla för att det är kul.

Betalning

Betalningen ska göras till Solnaskutan, plusgirokonto 119 34 27 - 0.

Ange ditt namn och efternamn som kommentar vi betalningen,

Summan ska vara oss tillhanda senast 19 april 2018.  Har betalning inte mottagits i tid finns det risk för att din plats ges till någon annan.

Obs. Vi tar inte emot kontant betalning.

Alkohol

Seglingen är alkoholfri eftersom det är en utbildnings- och medlemssegling. Alkoholhaltiga drycker som överstrider 2,8 procent (lättöl) är inte tillåtet.

Anmälan

Anmäl er senast 19 april 2018. Anmälan görs i formuläret nedan.

Vi meddelar om du fått en plats senast 19 april.

Anmäl dig här

Facebooktwittermail