Constantia 5

Piratsegling 17-19 maj

Segling

På våra seglingar deltar du i segelsättning, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet.

Gemenskap

När vi seglar samarbetar vi och lär känna varandra. Det gör upplevelsen till något utöver det vanliga.

All inclusive

I priser ingår kojplats, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Avfärd och ankomst

Avgång från Huvudsta: 17 maj klockan 17:30
Lördag: Besök på piratfesten på kastellet 12-16
Söndag: segling. Återkomst i Huvudsta klockan 16:00.

Om seglatsen

Bli Jack Sparrow, Kapten Krok eller Sjörövar Fabbe och följ med Constantia till Skattkammarön.

 
En färgstark skara sjömän stiger iland på ön. I fartygets lastrum finns guld, ädla stenar och Orientens alla skatter. Guvernören på ön tar emot en stor muta och blundar för att skeppet troligen är den fruktade ... Kanske detta beskriver hur piratskeppet Fancy kom till Nassau 1696. Eller är det Constantia som anländer till Vaxholm 2019. Den här helgen bestämmer din fantasi.
 
Tänk att du anländer till Vaxholm med en svart sjörövarskuta! Vem kan motstå något sånt? Nu ska Kapten Huggsabels födelsedag firas. Klä upp dig, kanske i randig tröja, ögonlapp eller trekantig hatt, och delta i Piratfesten på fästningen. Platsen där "Pippi på de sju haven" spelades in.
 
Seglingen passar både barn och vuxna. Som vanligt på Constantia får du hjälpa till så mycket du vill och kan med segling, navigation och matlagning. Inga förkunskaper krävs, eftersom Constantias egna pirater *) är med.
 
På vägen får du inte bara segla skuta, utan också höra föredrag om pirater. Vilka var Blackbeard och Anne Bonny? Vem blev pirat? Hur klädde de sig? Vad gjorde de? Och framför allt, vad trodde piraterna själva att de gjorde?
 
Välkomn... Arrrrrrrrr!
 
Program på fästningen 12 - 16 (text från Vaxholms Fästnings Museum):
Sjörövarkaptenen Herman Huggsabel vill fira sin födelsedag på museet, det kommer att bli ett hejdundrande kalas och alla barn är inbjudna. Kom igen alla landkrabbor, häng med oss när vi härjar vilt i museet!
1. Se på barnbio: Inom museet framställer vi själva tecknad film, så det är en unik produkt som gör att barnen tex får lära sig om föremål som finns på museet på ett lekfullt sätt (ca. 15 min.).
2. Lös kluriga frågor i 10 upplevelsestationer och hämta sedan din belöning i vår skattkista. (alla barn får chokladpengar).
3. Skaka loss med "Sjörövarkaraoke" i Kalaskulan.
4. Pyssla i vårt barnrum
5. Delta i vår teckningstävling och vinn fina priser.
*) utbildad besättning

Säkerheten kommer alltid först

Constantia är ett segelfartyg. Vart vi seglar är beroende av väder och vind. Om det blåser styv kuling kan vi behöva ligga till kaj en dag för att vänta in bättre väder. Det kan innebära destinationer och tider kan komma att ändras. Din och besättningens säkerhet kommer alltid i första hand.

Krävs ingen erfarenhet

På Constantia seglingar behövs ingen tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta.

Priser

1 vux: 1500 kr
1 vux + 1 barn i 1 koj: 2000 kr
2 vux i 1 koj: 2500 kr
2 vux + 1 barn i 2 kojer: 3000 kr
2 vux + 2 barn i 2 kojer: 3500 kr
2 vux + 3 barn i 3 kojer: 4000 kr
(barn som delar koj med vuxna är alltså lika med 500/barn)
Barn = 3-18 år.
Entré till Sjörövarfesten ingår.

 Betalning

 - Betala till Solnaskutans plusgirokonto

 119 34 27 - 0.

Betala inom sju dagar. Annars annuleras bokningen.

Ange Förnamn och Efternamn i kommentar.

När du betalat får du en bekräftelse på att du är anmäld.

Genom att betala godkänner du våra betalningsvillkor. Läs här.

Packlista

  • - Varma kläder - Det kan bli kallt på sjön.
  • - Regnställ och stövlar - det kan regna.
  • - Lampa och powerbank - vi har begränsad el vid längre seglingar.

Läs vår längre packlista, klicka på ikonen. 

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsmat. Vi lagar mat tillsammans. Inköp och planering tar besättningen ansvar för.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail