18-20 maj, Prova på skutsegling

Segla skuta

Hissa segel, ta över rodret eller sitt och njut av den underbara känslan att vara ute och låta vinden föra oss framåt. Du deltar efter intresse och förmåga.

Vad ingår?

I priset ingår mat, seglingsutbildning och kojplats vid övernattning. Se priser nedan för mer detaljer. 

Besättning

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar dig under seglatsen.

Följ med över dagen eller hela helgen

Tillsammans styr vi, navigerar och sätter segel, allt efter era önskemål. Vi berättar gärna om allt vi ser, kulturhistoria, båtar vi möter.

Valet är fritt mellan att vara med på en dag, en övernattning eller hela helgen.  Du väljer själv hur aktiv du är i seglingen. Ombord kommer skeppare och jungmän finnas för att se till att fartyget framförs på ett säkert sätt..

Schema

Fredag 18/5 - Avgång kl 17.00 från Huvudsta strand. Härifrån tar vi oss till Rastaholm. Troligen blir denna första etapp för motor. I Rastaholm kommer vi kunna lämna av eller hämta upp passagerare på kvällarna och mornarna.

Lördag 19/5 -  avgång kl 09.00 från Rastaholm för en underbar dag ute på Mälarens fjärdar. Åter till Rastaholm vid 17 om det är någon som skall kliva på eller av. Sedan förtöjer vi antingen på Rastaholm eller vid en närliggande naturhamn för natten.

Söndagen 20/5 - avgång kl 09.00 från Rastaholm. Beräknad ankomst till vår brygga i Huvudsta strand vid 16.00.

Pris

Fredag till lördag kväll, inklusive måltider: 750 kr

Heldag lördag eller söndag (utan övernattning) inklusive lunch: 650 kr

Heldag med övernattning (lördag till söndag), inklusive alla måltider: 900 kr

Två heldagar inklusive en övernattning (lördag och söndag) inklusive måltider: 1500 kr

Specialpris hela helgen: 1700 kr

Betalning

Inbetalning sker till Solnaskutan, plusgirokonto 119 34 27 - 0.

Hela summan ska vara oss tillhanda 3 dagar före avsegling. Vid avbokningar 7 dagar innan seglatsens början återfås endast två tredjedelar av priset

Obs! Vi tar inte emot kontant betalning.

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

 

Måltider

Vi lagar mat tillsammans i vår byssa.  Räkna med att delta i matlagning och disk en gång. 

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk.Detta innebär att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Förslag på packlista

- Packningslista

 Huvudsta strand - Constantias hemmahamn

Vårt kontor och hemmahamn finns i Huvudsta i Solna kommun.

Hemmahamn och postort
HUVUDSTA STRAND 8
171 73 Solna 
Stockholms län

Hit kan du ta dig kommunalt: Gå av Tunnebana till Huvudsta. Gå Huvudsta Allé ner till Huvudsta Gård. Vid Badet ta höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Med bil: Åk till Huvudsta. Från Armégatan sväng ner Kristinelundsvägen. Vid Huvudsta Gård sväng höger och åk igenom hästgården och med Badet till vänster. Parkera din bil på parkeringen. Gå ner förbi Badet till stranden. Ta till höger längs med stranden. Snart ser du skutan.

Facebooktwittermail