Skutsegling och havsupplevelse 13 – 21 juli

Segling

På våra seglingar deltar du i segelsättning, navigering, matlagning, allt efter förmåga, lust och fallenhet.

Gemenskap

När vi seglar samarbetar vi och lär känna varandra. Det gör upplevelsen till något utöver det vanliga.

All inclusive

I priser ingår kojplats, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Avfärd och ankomst

Påmönstring: 13 juli - Kalmar

Avgång: 14 juli, morgon kl 10.00, för tips hur du tar dig från Stockholm till Kalmar, se https://www.rome2rio.com/s/Stockholm/Kalmar

Avmönstring: 17 juli – Ystad senast kl 17.00

Avgång: 17 juli Ystad kl 23.00

Ankomst: 20 juli - Bogense på kvällen

Avmönstring: 21 juli – Bogense, på morgon/förmiddag

För tips hur du tar dig från Stockholm till Bogense, se https://www.rome2rio.com/s/Stockholm/Bogense

Om seglatsen

Följ med Constantia när vi seglar från Kalmar till Fyn i Danmark. Det finns möjlighet att mönstra av i Ystad den 17 juli.

Om väder och vindar tillåter tar vi oss förbi pittoreska Christansø. Därifrån tar oss vidare till Ystad och sen till Fyn. På denna segling får du uppleva delar av Svenska kusten och känna hur det är att segla skuta över öppet hav. Det finns även en möjlighet att du får uppleva nattsegling och vaktgång.

Att gå vakt innebär en härlig sammanhållning med en mindre grupp ombord. Vaktbytena är som båtens lugna andning. Du känner verkligen hur det var förr i tiden. Stoltheten att få lämna över ett bra jobb till nästa vakt. Tryggheten att de tar över skutan så att du krypa ner för att sova. Om du känner stress i din vardag är det här den allra bästa medicinen.

Seglingen passar den som vill uppleva äventyret att segla skuta på öppet hav. Det kommer att vara en naturupplevelse med hav och den vackra naturen längs kusten i Skåne och Danmark.

Hoppas att du vill följa med!

Säkerheten kommer alltid först

Constantia är ett segelfartyg. Vart vi seglar är beroende av väder och vind. Om det blåser styv kuling kan vi behöva ligga till kaj en dag för att vänta in bättre väder. Det kan innebära destinationer och tider kan komma att ändras. Din och besättningens säkerhet kommer alltid i första hand.

Krävs ingen erfarenhet

På Constantia seglingar behövs ingen tidigare sjövana eller förkunskaper, det finns en kvalificerad besättning som visar och lär dig allt du behöver veta.

Priser

  • Grundpris (en kojplats) - 4 900 kr
  • Delad koj - Grund plus en vuxen - 8 330 kr
  • Delad koj - Grund plus en ungdom - 7 840 kr
  • Delad koj - Grund plus ett barn - 7 350 kr

För av- och påmönstring i Ystad gäller halva priset.

 Betalning

 - Betala till Solnaskutans plusgirokonto

 119 34 27 - 0.

Betala inom sju dagar. Annars annuleras bokningen.

Ange Förnamn och Efternamn i kommentar.

När du betalat får du en bekräftelse på att du är anmäld.

Genom att betala godkänner du våra betalningsvillkor. Läs här.

Packlista

  • - Varma kläder - Det kan bli kallt på sjön.
  • - Regnställ och stövlar - det kan regna.
  • - Lampa och powerbank - vi har begränsad el vid längre seglingar.

Läs vår längre packlista, klicka på ikonen. 

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsmat. Vi lagar mat tillsammans. Inköp och planering tar besättningen ansvar för.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail