Constantia, saltkråkan

Utlysning tjänst: Seglingssamordnare

Stiftelsen Solnaskutan söker seglingssamordnare

Är du en people person som tycker om segling, havet eller segelskutor är stresstålig och är intresserad av ett deltidsjobb? Då har vi den perfekta tjänsten till dig!

Stiftelsens Solnaskutan äger och driver segelfartyget TS Constantia. TS Constantia är ett lärande skepp. Det innebär att ingen kommer ombord som passiva passagerare utan ombord är alla aktiva deltagare. Deltagarna på seglingar får vara med i allt från att hissa och trimma segel, navigera, laga mat, diska och städa. Syftet med verksamheten är att främja såväl barns som vuxnas lärande genom generationsöverskridande seglingar. På våren (maj-juni) och hösten (sept-okt) genomför vi helgseglingar och under sommaren (juni-aug) veckoseglingar. 

Om tjänsten

Din uppgift som seglingssamordnare är att ha hand om bokningen av seglingar och att bemanna seglingarna med behörig besättning. 

Bokningen av seglingar handlar dels om att ta emot charterbokningar. Det innefattar att föra dialog med kunderna om deras önskemål och med hjälp av kunskapen om segling hos dina kollegor i stiftelsen ta fram förslag på upplägg åt kunden. Det handlar även dels om att svara på frågor och hantera ärenden från medlemmar om medlemsseglingar. 

Bemanningen av seglingarna handlar om att ha kontinuerlig dialog med personerna i vår besättningspool som består av skeppare och jungmän.  Besättningen arbetar främst ideellt, därför behöver du vara en duktig ledare som kan motivera och engagera volontärer. 

Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är en säsongsanställning på 30 procent av en heltid  (12 timmar per vecka) från mars till oktober varje år. Du kan jobba hemifrån eller i vår lokal i Huvudsta strand. Du kommer själv styra över din arbetstid och kan i hög utsträckning arbeta när det passar dig under veckan. Det förekommer mer arbetsintensiva perioder.  

Om dig

För att klara tjänsten behöver du tycka om att ha kontakt med människor från olika bakgrunder, kunna ha många bollar i luften och samtidigt hålla ordning på detaljer. Du behöver kunna hantera stress och press om till exempel en besättningsman ställer in nära inpå en segling och det är utmanande att bemanna seglingen i tid. Då arbetet förutsätter samarbete med våra andra anställda, styrelsen och besättningen behöver du bo eller kunna arbeta i Stockholm. 

Kompetenskrav

Vi söker dig som har erfarenhet av och/eller utbildning i:

  • Ledarskap. Antingen av att leda personal eller ideellt engagerade. 
  • Sälj och kundarbete. Ta emot och hantera kundförfrågningar
  • Projektledning. Planera, genomföra och följa upp event/träffar/utbildning eller liknande. 

Det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet av:

  • skutsegling eller segling med vanliga segelbåtar eller
  • ledarskap eller projektledning inom ideella organisationer.

Förmåner

Som anställd får du 80 procent rabatt på alla seglingar och du får ge 50 procent rabatt till en partner/barn per segling och 20 procent rabatt till tre vänner per segling. 

Ansökan

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till info@constantia.se. Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 22 februari 2023. 

OBS! I ämnesraden skriver du: ”Ansökan Seglingssamordnare”.

Kontaktperson

Har du frågor angående tjänsten kan du höra av dig till: 

Styrelseledamot Tobias Jobring, 07302-212030

Ordförande Mattias af Malmborg, 070-3766320 

Facebooktwittermail