Hyr Constantia till ditt Privata sällskap

En segling med Constantia

Tillsammans styr vi, navigerar och sätter segel, allt efter era önskemål. Vi utgår från vår hemmahamn i Huvudsta eller annat alternativ som vi kommer överens om, till exempel från någon brygga på Ingarö eller Värmdö.  Då hinner ni utan vidare ut i den vackra ytterskärgården och tillbaka på en helg. Det går även att boka kortare turer/hel- och halvdagsseglingar.

Segla tillsammans

Ta med dig släkten, kompisarna eller din förening och segla skuta. Ingen förkunskap behövs.

Det finns få saker som kan göra oss så sammansvetsade som att segla en stor skuta tillsammans.

Bokar du en segling med oss garanterar vi att det kommer bli ett glädjefullt minne som ni kommer dela en lång tid framöver.

 

Njut av skärgården

Vi seglar i Stockholms fantastiska skärgård eller Mälarens glittrande vatten.

Efter en dags seglats blir det trivsamt med middag på däck med fotogenlampor som belysning medan skymningen sänker sig och stjärnorna tänds. Eller varför inte bastubad på Nämndö?  Constantia är ett litet behändligt skepp, och våra skeppare kan sin sak. Så vi förtöjer gärna längs en klippa i en ostörd vik om du vill.

"Min födelsedagssegling med Constantia var underbar. Min familj och alla mina bästa vänner, både från Göteborg, Norge och Sverige kom och seglade, åt god mat och hade galej ihop med mig under två dagar och en natt. En bättre 30 års fest kan jag inte tänka mig." säger Tobias Jobring, ledamot i Stiftelsen Solnaskutan.

Besättning

I priset ingår fartyg och säkerhetsbesättning. Mat står ni för om vi inte kommer överens om annat.

Med ombord finns alltid en besättning bestående av skeppare och 2-4 matroser som leder och instruerar er under seglatsen.

Prisexempel

Helg: Heldag - 21 000 kr

Helg: Två dagar, en natt - 29 000 kr

Helg: Tre dagar, två nätter - 43 000 kr

Vardag: halvdag - 12 000 kr

Vardag: heldag - 18 000 kr

exkl 6 % moms

Byssan (köket)

I Constantias byssa finns gott om köksredskap, en gasolspis med fyra lågor och ugn, en kylbox (ingen frys), rinnande kallt färskvatten (dricksvatten) om man pumpar på en fotpump, rinnande kallt sjövatten (ej dricksvatten) om man pumpar med en handpump, bestick och porslin för hela besättningen och alla gäster.

Kojer

Det finns 16 kojer ombord. De är bakom gardiner i salongen och kan dras ut till att bli 120 cm bred. Det brukar gå fint att sova två i dem.  I kojerna finns madrass och kudde. Medtag täcke eller sovsäck, örngott och underlakan.

Måltider

Ni som bokat seglingen inhandlar och ordnar själva maten. Vissa lagar mat ombord, andra utnyttjar catering eller planerar in grillning. Tänk på att maten ska räcka till 4-5 personer i säkerhetsbesättningen.

El och belysning

Den vanliga ljuskällan ombord under kvällstid är fotogenlyktor och stearinljus. Ta gärna med en egen pannlampa. Det är jättebra att ha när man vill ligga och läsa i kojen eller när man går iland när det är mörkt. 

I vissa hamnar finns tillgång på 230 volt (”hemmaström”), men annars är det 24 volts systemet som är i bruk. Observera att detta medför att laddning av mobiltelefoner, mp3-spelare och liknande är begränsad.

Personlig hygien

Eftersom vi seglar i skärgården, finns rikliga möjligheter till bad varje eftermiddag när vi lagt till vid någon klippa i en skyddad vik. Ombord har vi inte dusch eftersom tillgången på sötvatten är begränsad. Det finns två toaletter med handfat.

Facebooktwittermail